Megtörtént. Több mint 10 Pannon Telenor év után ma 18:44-kor átpártoltunk a konkurenciához, azaz mostantól T-Mobileosok vagyunk.
Pannon-TMobile


A számunk nem változott, sem az enyém, sem Dóráé. És ettől érdekes, mert a számhordozás Magyarországon nem egy egyszerű dolog. Több menetben sikerült összehozni és legyőzni a kék propeller által állí­tott akadályokat.
Pannon-TMobile

1. menet: egyablakos ügyintézést szerettünk volna ezért egy szombat reggel berobogtunk egy T-Pontba. Itt az első kérdés: Pannon? Mert akkor hozzunk számhordozhatósági nyilatkozatot, mert azt a Pannon nem adja ki nekik (mondva csinált indokokkal elutasí­tja ).

2. menet: 1220, telefonos ügyfélszolgálat. Próbálunk kérni egy számhordozhatósági nyilatkozatot. Válasz: csak személyesen lehet kérni, mert adategyeztetés kell. No comment.

3. menet: T-Elenor bolt. Számhordozhatósági nyilatkozatot kérnénk. Válasz: miért akarnak számot hordozni? Erre szóhoz sem jutok és csak azt válaszolom, hogy csak! Erre elkezd matatni a hölgy a gépben, majd közli, hogy számlatartozás van? Nézek rá nagy szemekkel, erre hozzáteszi, hogy a legutolsó számla (ami 1 napja járt le) nincs lekönyvelve. Mondom neki, hogy hozk befizetési igazolást, mert be van fizetve, de sajna az nem jó, akkor lehet folytatni, ha lekönyvelte a központ. És hozzáteszi, hogy ez kb. 1 hét. Javasolja érdeklődjek a 1220on.

4. menet: 3 napon keresztűl érdeklődgettem és a 3. napra le lett könyvelve, í­gy irány ismét a t-elenor bolt. Itt már végijutunk a szükséges menüpontokon, majd közli, hogy hóközi számlát kell fizetnem, azt is kp.ben, mert hóközi számlát nem lehet kártyával fizetni (WTF?), központi előí­rás. Ok befizetem a hóközi számlát, várom a nyilatkozatot, néznek rám és mondják, hogy majd a központ kiküldi POSTÁN! Várni kell rá kb 1 hetet…..

5. menet: T-Pont. kb 30 perc alatt végzek és ma hétfőre meg is kaptam az átállási időpontot. Így ma 18:44-kor a kék propellert lecseréltem a rózsaszí­n T betűre.

Nem volt egyszerű, de túl vagyok rajta. Végre.

Tanulság: ebben az országban semmi nem úgy működik, mint ahogy kellene.